Thracian F.B.A.
Caramel Pils Malt

Η F.B.A. Βύνη Θράκης, από ποικιλίες δίστιχου κριθαριού, είναι ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας που προσδίδει σημαντικά πλεονεκτήματα στον αφρό, το σώμα και τα αρώματα της μπύρας.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και ειδικότερα τα επίπεδα Βήτα Γλυκάνης (400mg/l) βελτιώνουν τη σταθερότητα του αφρού και το σώμα της μπύρας. Παράλληλα, η ειδική διαδικασία αποξήρανσης εμπλουτίζει το άρωμα βύνης χωρίς να αυξάνει τον χρωματισμό (6-10 EBC). Προτεινόμενη δοσολογία έως 4%. Η F.B.A. Βύνη Θράκης παράγεται από καλλιέργειες δίστιχου κριθαριού ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με τα πρότυπα Agro 2.1, 2.2, με αποκλειστική χρήση νερού και κριθαριού, και σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις (FSSC 22000), αποτελώντας την ιδανική πρώτη ύλη για εταιρείες που εφαρμόζουν τον παραδοσιακό νόμο αγνότητας (Reinheitsgebot), για την παραγωγή μπύρας.

Παράμετροι
Min
Max
Υγρασία (%)
2,8
4,6
Εκχυλισματική απόδοση (%)
74,0
77,5
Εκχυλισματική απόδοση επί ξηρού (%)
78,0
81,0
Χρόνος σακχάρωσης (min)
12
18
Άλευρα (%)
75,0
Πλήρως υαλώδη (%)
2,0
Χρώμα (ΕΒC)
6,0
10,0
Tελ. βαθμός ζύμωσης (%)
75,0
80,0
Πρωτεΐνες επί ξηρού (%)
9,5
10,5
β-γλυκάνες mg/l
350
500

Σάκοι των 25 κιλών, μεγαλόσακοι των 1.000 κιλών ή ατυποποίητη με τη χρήση φορτηγών για τη μεταφορά.

Το βυνοποιείο μας διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τηρεί τις πιο υψηλές προδιαγραφές υγιεινής. Επεξεργάζεται μόνο ελληνική πρώτη ύλη και συγκεκριμένα κριθάρι βυνοποίησης αποκλειστικά από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Εφαρμόζει τον κλασικό τρόπο παραγωγής: Νερό και Κριθάρι, χωρίς πρόσθετες και βοηθητικές ύλες. Παράγει άριστης ποιότητας βύνη από καλλιέργειες δίστιχου κριθαριού ολοκληρωμένης διαχείρισης, σύμφωνα με τα πρότυπα του Agro 2.1, 2.2 και σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις (FSSC 22000).

Τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων και των μυκοτοξινών στα προϊόντα μας, είναι κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2023/915.

Από δίστιχο κριθάρι
Καραμελωμένη Pale Malt
Από δίστιχο κριθάρι
Καραμελωμένη Αρωματική Βύνη
Από δίστιχο κριθάρι
Vienna Malt
Από δίστιχο κριθάρι
Munich Malt
Από δίστιχο κριθάρι
Pilsen Malt
Από σιτάρι ποικιλία Africa​
Wheat Malt
Από δίστιχο κριθάρι
Pale Ale Malt
Από δίστιχο κριθάρι
Caramel Pils Malt
Από δίστιχο κριθάρι​
Melanoidin Malt